Collòqui sus la lucha contra la pollucion marina
Illustracion propausada pels organizators del collòqui sus la lucha contra la pollucion marina del 29 de setembre de 2022 al Corum de Montpelhièr

L'Euroregion Pirenèus Mediteranèa en collaboracion amb los Conselhs Economics e Socials d'Occitània e de Catalonha organiza lo 29 de setembre de 2022 al Corum de Montpelhièr, un collòqui international sus la pollucion marina en mediteranèa.

L'eveniment serà l'ocasion de partajar las experiéncias de cadun a l'escala del bassin mediteranèu, de difusar las bonas praticas, de gropar las actors per melhor agir e establir una estrategia de lucha contra las contaminacions.

Tres axes seràn al centre de las discusions :

  • Trencar : Cossí far per arrestar de polluir ? Presentacions e escambis al torn de praticas, procèssus industrials o produches que permeton d'eliminar los plastics.
  • Reciclar, reütilizar : Cossí far per transformar los produches ja utilizat per evitar de ne produsir mai ?
  • Restaurar : Cossí restaurar los ecositèms degradats ?

Un trentenat d'intervenents son esperats, actors del torisme, pescadors, industrials, associacions, universitaris, entreprenaires... Presentaràn lors accions per limitar l'usatge de plastic.

Lo collòqui se tendrà dins l'encastre de la manifestacion Le Monde Nouveau organizat a l'iniciativa del grop la Dépêche du Midi sus tres jorns al Corum de Montpelhièr.

Organizators del collòqui

Los organizators del collòqui del 29 de setembre de 2022 a Montpelhièr