La Confederacion de las Calandreta sul sieu site internet rapela l'existéncia d'una peticion per la diversitat culturala e lingüistica en Euròpa. Aquí çai jos çò que ne dison :

Aquí, quicòm de fòrt important per la defensa de la diversitat culturala e lingüistica en Euròpa (e doncas per la defensa de la lenga e de la cultura occitana !) de difusar tant larg coma possible...

S’agís d’una iniciativa ciutadana europèa, en forma de peticion, per la proteccion de las personas qu’apartenon a de minoritats nacionalas e lingüisticas e pel refortiment de la diversitat culturala e lingüistica dins l’Union.

S’i demanda que l’UE adòpte una tièra de mesuras amb, per exemple, d’accions politicas dins los domènis de las lengas regionalas e minoritàrias, de l’educacion e de la cultura, de la politica regionala, de la participacion, de l’egalitat, del contengut dels mèdias audiovisuals e autres, e tanben del sosten de las regions (ajuda d’Estat).

Per qu’aquesta proposicion de lei capite de venir a discussion al Parlament europèu, la procedura requièr l’obtencion del sosten escrich d’al mens un million de ciutadans de l’Union Europèa, mas amb de quòtas per país (ex : 72 000 per Alemanha, 40 500 per Espanha, 55 500 per França, etc.).

Al jorn de uèi, França a obtengut sonque 1 381 signatures sus las 55 500 necessàrias, siá 2.49% SONQUE ! Es important que cadun sostenga aquesta iniciativa, signe la peticion e la faga virar massisament dins sas rets nacionalas e internacionalas !

[la peticion]