Se debanarà del 6 de març al 5 d'abril de 2024 la Prima de l'IEO12. Los eveniments se faràn a La Barraca, Camboulazet e Moyrasés.

Al programa : contes, concèrt, balèti, descobèrta...

Dimècres 6 de març a La Barraca, Ostal de la comuna, sala Jacques Boubal.

  • 16h00 - Parlòta, conversacion intergeneracionala dubèrta a totas e totes, per parlar de jòcs, d'un còp èra e de d'uèi (de societat, d'internet, d'escòla, de dedins e de defòra).
  • 17h30 - Conferéncia de premsa.
  • 18h00 - Inauguracion de la Prima.

Dijòus 7 de març a la bibliotèca municipala de La Barraca e tota la jornada : presentacion d'albums en occitan per Cristian Andrieu (nivèl CP-CE). Presentacion dels aucèls de per çò nòstre per Cristian Andrieu (nivèl CM). Public escolar de las seccions bilingüas de l'escòla Georges Brassens de La Barraca. A gratis.

Dissabte 9 de març tota la jornada a Camboulazet : estagi de tecnicas vocalas amb Rosalina Cortial.

Dimècres 13 de març a l'Ostal de la comuna, sala Jacques Boubal a 18h00 : descobèrta d’una òbra de Roergue, en preséncia de l’autor, Joan-Loís Cortial : Lo caval de la Viguièira. A gratis.

Dijòus 21 de març al fogal « Les Fontanilles », a La Barraca. 15h00, animacion contes e cançons, amb Paul Bony (CCOR) e Simona Fenayrou (IEO12).

Dimenge 24 de març a la sala del cinèma, Plaça de l’Ostal de la comuna a La Barraca de Fraisse a 17h00 : teatre amb UTSN (Un Teatre Sens Nom). Diablògues de Roland Dubillard.

Divendres 5 d’abril a la sala de las fèstas de Moirasés :

  • 15h00 - Restitucion del trabalh de la Talvera amb las escòlas dins los Itineraris prepausats pel Departament.
  • 20h30 - Balèti animat per La Talvera, danças de Roergue, de Carcin e d'autras regions occitanas. 12 èuros (10 èuros aderents), a gratís pels mens de 16 ans.

Prima occitana 20204

Prima occitana 20204


Friedrich Engels e la nacionalitat del Sud de França (1848)

Friderich Engels

En 1848 dins la revista Neue Rheinische Zeitung n° 93, Friedrich Engels considerava la nacionalitat del Sud de França.

Tolosa : Aplec de la sardana

Aplec de la sardana

Dins son magazine del mes de mai de 2019 la vila de Tolosa publicava una entrevista d'Estel Llansana que presentava l’Aplec de la sardana que s'anava debanar dins la vila.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Florian Vernet : presentacion de la tresena edicion del 'Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne'

Vinha

En 2020 sortissiá a las Premsas Universitària de La Mediteranèa (PULM) la tresena edicion del Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne de Florian Vernet.

Extrach de 'La quimèra' de Joan Bodon

La Quimèra

Debuta del libre de Joan Bodon, La Quimèra (Edicions de Roergue, 1989)