La Chambra d’òc, per sostenir l’inscripcion de la Lenga d’òc dins la lista de l'UNESCO : Patrimòni Immaterial a risca d'extincion, e per contunhar d'obrar per la lenga après las manifestacions recentas "Anèm Òc ! per la lenga occitana" (Montpelhièr, Tolosa, Besièrs, Carcassona...) organiza cada an de caminadas.

Es un projècte concebut e représ dempuèi 2009 per l'IEO 04-05 Espaci Occitan dels Aups. Ongan, en 2017, se fa per la darrièra annada.

L'objectiu del projècte es de religar las Valadas Occitanas d’Itàlia als autres parçans d'Occitània. Per aquò far una marca de qualitat "Caminem per Òc !" es estada creada.

Las associacions, las comunas, las comunautats de comunas, los oficis del torisme, los pargues, los ecomusèus, los departaments, las regions e totes los que n’an l’enveja pòdon prepausar una iniciativa de caminada d’una jornada o mai. Basta d'indicar lo jorn, lo luòc e l’ora de partença amb una descripcion del percors, emai las entresenhas sus l’associacion o l’entitat responsable de l'iniciativa.

Las entitats qu’aderisson s’engatjan a botar la marca dins la publicacion de lor iniciativa e a far conéisser al public e als mèdias las amiras prepausadas.

L'objectiu es de rendre visible la lenga nòstra.

Passejadas de 2017 :

  • Dimècres-dijòus, los 16 e 17 d’agost de 2017 : « Agulha - Fonses de Cervièra - Agulha » amb una nuèch au refugi dels Fonses de Cervièra.
  • Dimars-dimècres, los 22 e 23 d’agost de 2017 : « Sant-Vran - La Chanal - Sant-Vran » amb una nuèch au refugi « Prat Morel / Pra Murel ».
  • Dimars-dimècres, los 29 e 30 d’agost de 2017 : « La Montaa - Ciabòt del Prat – La Montaa » amb una nuèch au refugi « Jèrvis ».
  • Dimars-dimècres, los 12 e 13 de setembre de 2017 : « Celhac - Maujacet - Celhac » amb una nuech au refugi C.A.F. de Maujacet, Ubaia n-auta.

[ligam]


Sus la Cançon de Santa Fe

Letrina Cançon de Santa Fe

Un article de la revista La Cigalo Narbouneso (abril de 1927, pagina 49). Autor : P. Albarel. L'ortografia del tèxt es estada corregida.

Sus Joan-Maria Petit (1941-2020)

Joan-Maria Petit

Un article de la Federacion dels Ensenhaire de Lenga e de Cultura d'Òc publicat après l'anóncia de la mòrt de Joan-Maria Petit en agost de 2020.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Sèrgi Viaule : critica del libre de Pau Gayraud 'Lo libre del causse'

Lo libre del causse - Pau Gayraud - Vent Terral

En 2016 l'editor Vent Terral tornava editar Lo libre del causse de Pau Gayraud.

Lo pintre Pierre François

Presentacion de Pierre François, pintre originari de Seta, que a son biais participèt a la fin del sègle XX a l'accion occitana en illustrant de cobèrtas de libres.