En març de 2021 alara en plena pandemia l'IEO d'Avairon, a l'atencion de sos aderents, comunicava sus sas activitats.

Amassada Generala de l'IEO 12

Sabèm ben que los tempses que sèm a viure d'aquesta passa son mai que penoses per totes... mas de qué seriá se las associacions fasián pas lo trabalh de sociabilitat minimum, de qué seriá se l'IEO 12 fasiá pas res, de qué seriá se l'IEO 12 èra mòrt ?

Mas malastrosament es de racacòr que vos anonciam que l’Amassada Generala prevista lo dissabte 27 de març, nos serà pas possible de la téner que la Maison des Associations (MDA) es barrada dusca a una data inconeguda per ara. Pr'aquò soscam a cossí la téner e quora. Una convocacion vos serà mandada tanlèu la data causida e possibla.

Rampèl : lo conselh d'administracion foguèt elegit per dos ans e i aurà pas d'eleccions ongan.

Los corses de lenga e las animacions previstas en 2020 se poguèron pas téner normalament per causa de la marrana, tres corses foguèron assegurats en octòbre de 2020.

La Prima prevista al mes de març de 2021 a Marcilhac es reportada tanben. Se tornarà far pus tard, o cal esperar ! Nos cal crosar los dets per tal de poder realizar los projèctes ja programats dins l'annada de 2021 e aital de nos poder acampar tornarmai a l'entorn de la lenga e de la cultura occitanas.

Lo Burèu de l’IEO 12, lo 4 de març de 2021

 

[lo site de l'IEO 12 es aquí]


Teatre : 'Geronimo' d'André Benedetto

Lo Geronimo de Benedetto

En 1974 André Benedetto montava la pèça Geronimo, los redactors de la revista Revolum dels mes de genièr de 1975 ne rendián compte.

Istòria : 1065, assemblada de Tologes

Enluminure

Un article de la revista Viure numèro 3, 1965.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

'Los tres gendres del paure òme' : presentacion de Domenja Blanchard

Los tres gendres del paure òme

En 2008 sortissiá lo libre d'Ives Roqueta Los tres gendres del paure òme.

Montpelhièr : mòstra 'Lynne Cohen. Doble òrb 1970-2012'

Lynne Cohen Corporate Office

Del 27 de junh al 22 de setembre de 2019, lo Pavillon Populaire, espaci d’art fotografic de la Vila de Montpelhièr, aculhissiá la mòstra Lynne Cohen. Doble òrb 1970-2012.