encontres-depecheLo grop de premsa La Dépêche du Midi organiza sus l'annada 2017 Los Encontres d'Occitània (Les Rencontres d'Occitanie).

D'especialistas e actors de la region son convidats per escambiar e debatre sus de tematicas divèrsas : sciéncias, economia...

En genièr de 2017 Serge Haroche prèmi nobèl de fisica èra lo convidat de la primièra edicion a Tolosa. Lo tèma de son expausat èra : Vers une nouvelle révolution quantique : avancées fondamentales et perspectives technologiques.

Lo 23 de febrièr a Montpelhièr, Muriel Penicaud presentarà la conferéncia : Business France au service de l'internationalisation des économies régionales. L'exemple de l'Occitanie.

Las conferéncias se fan lo quatren dijòus de cada mes, alternativament a La Dépêche du Midi a Tolosa o a Midi-Libre a Montpelhièr

[ligam]


Sus l'òbra de René Girard

Adoration de l’Agneau de Dieu, Van Eyck, 1432

Un tèxt de la revista Aicí e ara numèro 3 (1979).

Max Roqueta e Dante Alighieri

Dante Alighieri

Lo tèxt çai-jos es extrach de la plaqueta de presentacion de la mòstra : Max Roqueta, la libertat de l’imaginari, que se debanèt en 2014 e 2015 a Montpelhièr.

Ajuda militara a Ucraina : Caesars e missils AASM

Missil AASM

Lo 18 de genièr de 2024 lo ministre de la defensa francés Sébastien Lecornu anoncièt un cèrt nombre de mesuras per ajudar Ucraina dins sa lucha contra l'occupant rus.

Critica del libre de Glaudi barsòtti : 'La tèrra deis autres'

Illustracion 'La tèrra deis autres'

En 1979 la revista Aicí e ara publicava una critica del libre de Glaudi barsòtti : La tèrra deis autres.

Los mots de milhau

En 2015 sortissiá lo libre de Martine e Jacques Astor, Los mots de Millau.