Lo Retrach de la Barona de Crussòl es una òbra de la pintora Élisabeth Vigée le Brun (1785). Es expausada al Musèu dels Augustins de Tolosa dins lo Salon Blanc.

Élisabeth Vigée le Brun trabalhèt a la cort de França, faguèt lo retrach de la reina Marie Antoinette e d'autras figuras de l'aristocracia europèa d'aquel temps.

Nascuda a París en 1755 se moriguèt en 1842 dins la meteissa vila. Es un dels retrachistes màger de la fin del sègle XVIII.

*

Retrach de la Barona de Crussòl per Élisabeth Vigée le Brun


Cristian Rapin e lo Prèmi Nobel de Mistral

Medalha Nobel

Un article de Cristian Rapin dins Lo Lugarn numèro 86-87, auton de 2004.

Qualques reflexions de Florian Vernet sus la lenga occitana

Occitan estandard - Vernet

Dins lo present article, paregut en 2016, Florian Vernet presentava sas reflexions sus la situacion de la lenga occitana.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Florian Vernet : presentacion de la tresena edicion del 'Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne'

Vinha

En 2020 sortissiá a las Premsas Universitària de La Mediteranèa (PULM) la tresena edicion del Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne de Florian Vernet.

Estudi : 'L'òme que èri ieu' de Joan Bodon e L'occitan coma metafòra

L'òme que èri ieu

Vincenzo Perez de l'Università degli Studi di Ferrara trabalhèt de 2015 a 2016 sul libre de Joan Bodon, L'òme que èri ieu.