Grop OC
Lo grop OC sul rodatge del videoclip de 'De bon matin'

Lo grop de musica OC plan conegut per sos espectacles de son e lum publiquèt en decembre de 2020 un videoclip d'un pauc mai de tres minutas. Presenta lor cançon De bon matin.

Lo clip es estat rodat dins la region dels estangs de Bages e de Peiriac prèp de Narbona. Es estat realizat per Philippe Benoist.

Christian Salès creator del grop OC trabalha amb un collectiu de musicians que, amb el, e pel plaser del public, jòga amb l'eretatge musical occitan e las tecnicas modèrnas.

Es tanben editor : en 2012 tornèt editar la Cançon de la crosada.


Occitània en qualques mots

Detalh de la cobèrta 'L'Occitanie en 48 mots' d'Herve Terral

En 2014 sortissiá lo libre L'Occitanie en 48 mots d'Hervé Terral.

Peticion contra la fin de l'Estivada de Rodés : Gardarem l'Estivada

Gardarem l'Estivada

Après las anóncias del conse de Rodés, Christian Teyssèdre, al subjècte de las animacions estivalas previstas per la vila, que preveson la desaparicion de l'Estivada coma manifestacion culturala occitana, un collectiu s'organiza per son manteniment.

Croàcia passa a l'èuro e intra dins l'espaci Schengen

Membre de l'Union Europèa dempuèi 2013, Croàcia emplega dempuèi aqueste 1èr de genièr de 2023 l'èuro coma moneda. De pèças novèlas son donc intradas en circulacion.

Estudi : 'L'òme que èri ieu' de Joan Bodon e L'occitan coma metafòra

L'òme que èri ieu

Vincenzo Perez de l'Università degli Studi di Ferrara trabalhèt de 2015 a 2016 sul libre de Joan Bodon, L'òme que èri ieu.

Critica del libre de Georges Labouysse 'Histoire de France, l’imposture'

Siege d'alesia, Vercingetorix Jules Cesar

Dins la revista Lo lugarn numèro 94 Cristian Rapin tornava sul libre de Georges Labouysse Histoire de France, l'imposture.