la beluga
La Beluga ! en 2019 a l'Estivada de Rodés

La Beluga !

Dempuèi qualques ans lo grop La Beluga trabalha son repertòri.

Lo triò compausat de Céline Mistral, Fred Montels e Franck Lepagnol posa dins lo ric fons occitan medieval un part de sa matèria. Veson dins los cants de las trobairitz poténcia e insomission ; amb abiletat e mestreja s'aplican a far tornar viure las voses d'aquelas femnas.

La part vocala de lors espectacles es assegurada per Céline Mistral. Franck Lepagnol s'encarga de la part electronica e del clavièr. Fred Montels es el als instruments, pòt passar del bouzouki o del nyckelharpa a la còrnamusa, es multi-instrumentista.

En 2019 lo grop èra present sus la granda scèna de l'Estivada de Rodés. Lo divendre 14 d'agost de 2020 èra a Concas en Roergue dins l'encastre del 15en festenal Les troubadours chantent l’art roman en Occitanie.

Trabalhan sus un novèl album que debriá sortir fin 2020.

Lor site es [aquí]


Conte : Lo pol e la poma d'aur

Un conte collectat en Roergue per las equipas d'Al Canton, dich per Gilbert Lafage.

Sèrgi Viaule : critica del libre 'Lo mistèri de la Montanha Negra'

Lo mistèri de la Montanha Negra

En novembre de 2012 sul webzine Jornalet Sèrgi Viaule presentava lo libre de Cristina Clairmont Lo mistèri de la Montanha Negra.

Ajuda militara a Ucraina : Caesars e missils AASM

Missil AASM

Lo 18 de genièr de 2024 lo ministre de la defensa francés Sébastien Lecornu anoncièt un cèrt nombre de mesuras per ajudar Ucraina dins sa lucha contra l'occupant rus.

Vidèo : entrevista de Maria-Joana Verny

M.-J. Verny

L'entrevista de Maria-Joana Verny (FELCO) per Marius Blenet (França 3). Genièr de 2017.

Max Roqueta e Dante Alighieri

Dante Alighieri

Lo tèxt çai-jos es extrach de la plaqueta de presentacion de la mòstra : Max Roqueta, la libertat de l’imaginari, que se debanèt en 2014 e 2015 a Montpelhièr.