ostal-19-01-2017

Dijòus 19 de genièrs de 2017 a 18h : Conferéncia d'Alem Surre-Garcia, Occitània, tèrra d'espiritualitats.

Aquela conferéncia-diaporama vòl far conéisser la riquesa e la complexitat dels flusses religioses e filosofics, ortodòxes o eterodòxes, que traversèron e farguèron las mentalitats del mond d'òc. Son confront, a de còps d'una violéncia extrèma, amb los dogmatismes e los absolutismes del temps, nos permet de melhor agantar las contradiccions de las nòstras societats. Aquò jos l'aflat de Convivéncia.

Dijoùs 26 de genièr de 2017 a 19h, primièr Dijòus-Concert de l'Ostal : Djé en solo & Laurent Cavalié.

A comptar de genièr, Convergéncia Occitana e La Topina vos prepausan cada darrièr dijòus del mès une serada concert. Per entamenar l'annada, una encontra entre Djé (Jérémy Couraut) cantaire e fondator de Djé Balèti e Laurenç Cavalié (Du Bartas) totes dos en version solo. Cadun vos presentara son repertòri, amb l'idèa d'escambiar e de jogar amassa tanben...

 

ostal-01-2017


Extrach del 'Lo fiu de l'uòu' de Robèrt Lafont

Dins lo conte Lo fiu de l'uòu publicat en 2001 per Atlantica, Robèrt Lafont s'arrèsta dins sa narracion a Besièrs en 1209 del temps de la crosada e del grand masèl. Extrach.

Sus la Cançon de Santa Fe

Letrina Cançon de Santa Fe

Un article de la revista La Cigalo Narbouneso (abril de 1927, pagina 49). Autor : P. Albarel. L'ortografia del tèxt es estada corregida.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Lo sens dels mots : unic/unenc e uman/omenenc

unic

Un comentari de Pèire Pessamessa sus l'emplec dels mots unic/unenc e uman/omenenc.

Totèm : l'agaça d'Abelhan

agaça

En 2017 sortiguèt la revista Los rocaires numèro 2 amb de contes suls animals totemics.