dictada-2017-albiLo Centre Occitan Ròcaguda d'Albi comunica - La Dictada Occitana de 2017 en Albigés se farà lo divendres 27 de genièr de tal biais de poder aver de classas d’escolans entièras : esperam a Albi al torn de 210 enfants venguts d’Escòlas publicas e de Calandreta.

La dictada se farà sus un conte de Joan Bodon ; aurem una exposicion suls sieus contes e tanben un contaire que coneis plan Bodon : Jiròni Vialaret.

La caracteristica màger d’aquelas manifestacions es lo braçatge de las generacions. Siam contents d’aver los menuts mas Òu ! Nos cal atanben joves, miègjoves e ainats...

Participar a la dictada per los adults es un bon biais d’encoratjar los escolans a persègre lors estudis en occitan. Vos esperam per aquò nombroses e motivats : 13h45 a la Mouline, 2 carrièra de la Mouline, Albi.


Loís Alibèrt : Renaissença catalana e Renaissença occitana (1933)

Loís Alibèrt e Pompeu Fabra en 1933

Un tèxt de Loís Alibert publicat dins la revista Oc numèro 10-11 de 1933.

Extrach del 'Lo fiu de l'uòu' de Robèrt Lafont

Dins lo conte Lo fiu de l'uòu publicat en 2001 per Atlantica, Robèrt Lafont s'arrèsta dins sa narracion a Besièrs en 1209 del temps de la crosada e del grand masèl. Extrach.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Conte : 'Lo meu ostal' de Joan Bodon

Plancat

Lo recuèlh Contes del meu ostal de Joan Bodon sortiguèt en 1951.

Critica del libre de Georges Labouysse 'Histoire de France, l’imposture'

Siege d'alesia, Vercingetorix Jules Cesar

Dins la revista Lo lugarn numèro 94 Cristian Rapin tornava sul libre de Georges Labouysse Histoire de France, l'imposture.