Lo dimècres 6 de setembre de 2017, sala d’Actes de la Casa del Mar a Barcelona (C/Albareda, 1, 08004), de 9h00 a 14h00 se debanarà la jornada « L’occitan a l’escòla de Catalonha ».

Los destinataris d'aquela jornada de formacion son los mèstres de primària e professors d’educacion segondària. Mai que mai los que trabalhan dins de matèrias ligadas a l'ensenhament de las lengas.

Aquela jornada es organizada per lo Departament d’Ensenhament de la Generalitat de Catalonha.

Las inscripcion son dubèrtas fins al 25 de julhet de 2017. Atencion : plaças limitadas. L’adjudicacion se farà per òrdre d’inscripcion.

Presentacion : La Jornada pedagogica « L’occitan a l’escòla de Catalonha » vòl èsser un punt de rencontre de la comunautat educativa per la difusion de la lenga, la cultura e la literatura occitanas. Aital, aquesta trobada vòl donar aisinas pedagogicas als mèstres e professors per poder trabalhar la lenga en classa dins un contèxte d’intercompreneson lingüistica romanica.

Objectius :

  • Conéisser la realitat culturala e lingüistica occitana, pròpria d’Aran, e oficiala en Catalonha.
  • Analizar lo ròtle de la lenga occitana dins lo contèxte escolar de Catalonha.
  • Descobrir los recorses per un apròchi didactic a l’occitan.
  • Explorar las escasenças de l’occitan coma un recors didactic en classa.
  • Mostrar l’importància de l’estrategia de l’intercompreneson lingüistica romanica coma una aisina per aténher la competéncia plurilingüa e interculturala.

[ligam]