cocut-cantLo Cocut es un còr occitan de cantaires. Nascut en 1992 a Clapièrs (Erau), organiza d'espectacles centrat sul cant.

L'objectiu dels membres fondators èra d'enriquir lo repertòri tradicional per dire d'animar melhor e en occitan las famosas fins de taulejada. Uèi organizan d'espectacles sus un repertòri fargat de « bric et de broc » amb las cançons que coneisson. N'an pel moment mai de dos cent.

Un trentenat de membres participan a l'aventura : « des occitans, mais aussi des néo-occitans, des pas occitans du tout et pas mal de types qui n'arrivent même pas à se définir ».

Programa de la debuta de 2017 :

Lo 8 de febrièr de 2017, a comptar de 20h30 : serada occitana a la Gazette cafée, rue Levat a Montpelhièr : aubades, etc...

Lo 19 de febrièr de 2017 a 17h00 espectacle COCUT & CO : Occitanie ! a la Passarèla, Rue de l'Occitanie à Jacou.

Lo 3 de Març de 2017 a 20h30 a Labegude (Ardecha) : espectacle per l'associacion Los Raiòls.

Lo grop organiza tanben de passejadas dins e al torn del vilatge de Clapièrs.

Per ne saupre mai : [cocut.org]


Extrach del 'Lo fiu de l'uòu' de Robèrt Lafont

Dins lo conte Lo fiu de l'uòu publicat en 2001 per Atlantica, Robèrt Lafont s'arrèsta dins sa narracion a Besièrs en 1209 del temps de la crosada e del grand masèl. Extrach.

Sèrgi Viaule : critica del libre 'Lo mistèri de la Montanha Negra'

Lo mistèri de la Montanha Negra

En novembre de 2012 sul webzine Jornalet Sèrgi Viaule presentava lo libre de Cristina Clairmont Lo mistèri de la Montanha Negra.

Ajuda militara a Ucraina : Caesars e missils AASM

Missil AASM

Lo 18 de genièr de 2024 lo ministre de la defensa francés Sébastien Lecornu anoncièt un cèrt nombre de mesuras per ajudar Ucraina dins sa lucha contra l'occupant rus.

Sèrgi Viaule : critica del libre de Miguel de Unamuno 'Sant Manuel lo bon, martir'

Al cors de l'estiu de 2020, IEO Edicions publiquèt dins la colleccion Flor envèrsa Sant Manuel lo Bon, martir de Miguel de Unamuno.

Totèm : lo camèl de Besièrs

Camèl de Besièrs

En 2017 sortiguèt la revista Los rocaires numèro 2 amb de contes suls animals totemics.