carcassoneL’Ostal Sirventés de Carcassona aculhirà dimècres 8 de febrièr de 2017 la primièra assemblada dels legeires de Jornalet de l'annada, dins l’encastre de las Febrejadas.

Se tracta d’una reünion dobèrta ont lo capredactor d’aqueste jornal en linha explicarà son trabalh de cada jorn, lo foncionament del mèdia, e escotarà totas las opinions dels legeires que participaràn a l’assemblada.

La tòca es de metre en comun d’idèas e d’avises e de marcar la linha de seguir. Es a 18h30 que Ferriòl Macip farà lo punt suls 5 ans de vida del jornal quotidian e informatic Jornalet qu’anima dempuèi Barcelona.

Es per  festejar aquel anniversari que, prevei divèrsas assembladas de legeires a travèrs Occitània per tal de los far se rescontrar, amassar d’idèas, de suggestions, de proposicions. L'objectiu es de melhorar lo jornal.

Assemblada dels legeires de Jornalet lo 8 de febrièr a l'Ostal Sirventés a Carcassona.


Sèrgi Viaule sul libre de Jules Cubaynes 'Camins de guèrra'

Camin de guèrra, Jules Cubaynes

Una critica de Sèrgi Viaule pareguda dins lo jornal La Setmana en 2018.

Las lengas de l'Union Europèa

En 2013 sortissiá lo libre de Jaume Corbera Pou, La Unió Europea, un mosaic lingüístic. Dins lo jornal La Setmana numèro 1001 Joan-Claudi Forêt ne fasiá la critica.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Patrici Pojada sus l'aranés e l'occitan general

L'aranés e l'occitan general

En 2010 la generalitat de Catalonha publicava quatre estudis sus l'aranés e l'occitan general.