Visual per l'iperlop de TransPod

Sébastien Gendron cofondator e PDG de l'entrepresa TransPod anoncièt lo dimars 22 de genièr de 2019 a París la creacion de sa filiala francesa TransPod France. Los sieus burèus seràn installats a Lemòtges.

Tres partenariats son prevists. Amb ArcelorMital, EDF e La SADE.

La societat aviá ja manifestat son interés pel Lemosin ont prevei de bastir a Droux una pista d'ensag. Las construccions deurián debutar al printemps de 2019.

Localament una associacion, Hyperloop Limoges sosten los projèctes de la societat TransPod.

Dusca ara èra presenta a Tolosa. Los burèus tre lo mes de febrièr seràn mudats a Lemòtges.

Demòra a Tolosa la societat Hyperloop Transportation Technologies (HTT). Lor pista d'ensag es ara en construccion a Francazal.


Agricultura e robotica : Naïo Technologies

Lo robot Ted de Naïo

L'entrepresa Naïo Technologies comercializa de robòts agricòlas.

L'ë-C3 de Citroën arriba

Citroën ë-C3

Es en venda la ë-C3 de Citroën. Presentada a la fin de l'an 2023 la pichona electrica Citroën èra esperada. Ven enriquir l'ofèrta en pichonas veituras electricas.

Lei santons de Provença

Sus los santons de provença, un article de la revista del conselh general de las Bocas de Ròse, Accent de Provence, numèro 263, novembre e decembre de 2016.

Max Roqueta e lo roman

Mièja-Gauta

Lo tèxt çai-jos es extrach de la plaqueta de presentacion de la mòstra : Max Roqueta, la libertat de l’imaginari, que se debanèt en 2014 e 2015 a Montpelhièr.

L'assemblatge del reactor d'ITER debuta

ITER

Lo dimars 28 de julhet de 2020 debutèt a Cadaracha en Provença l'assemblatge del reactor termonuclear experimental dich ITER.

Fotografias del solelh

solelh

Son d'imatges d'una precision jamai obtengudas que venon d'èsser registradas mercés al telescòpi terrestre Daniel K. Inouye Solar Telescope (DKIST).

Aeronautica : Blue Spirit Aero desvolopa de motors d'avion a idrogèn

Lo Dragonfly de Blue Spirit Aero

Los industrials del sector aeronautic demòran creatius en Region Occitània. Blue Spirit Aero (BSA) prevei de produsir un pichon avion de quatre o cinc plaças equipat de motors a idrogèn. Un avion que preveson de nommar Dragonfly.

Airbus desvela Maveric

Meveric

A l'escasença del salon de Singapor que se debanèt del 11 al 16 de febrièr de 2020, lo constructor Airbus desvelèt Maveric.