Capitada per la jornada pedagogica organizada per Calandreta lo 1ièr de decembre a Tolosa. Èran mai de tres cent a participar a l'encontre.

La Confederacion per l'intermediari de son establiment d’ensenhament superior Aprene, mena una recèrca pedagogica permanenta per fin de melhorar son ensenhament dins las escòlas.

Aquelas jornadas pedagogicas regularament organizada permeton d'escambiar, d'alimentar la reflexions. Son dobèrtas al personal en contacte amb los enfants dins las calandretas de tot l’espaci occitan : regents, novelaris, ajudas mairalas, bibliotecaris...

Los diferents talhièrs d’escambis e las soscadissas pòrtan sus de tematicas precisas ligadas als domènis d'intervencions de la Confederacion Calandreta coma l’immersion, las avaloracions, l'estatut del cap d'establiment, las familhas de lenga...

[Calandreta]


Lo site de René Merle : Remembrança

Illustracion, site de René Merle

René Merle es actiu dempuèi las annadas setanta al còp coma escrivan, cercaire o militant. S'interessèt notadament a l'accion occitanista e a la lenga occitana. Publica sus un site dedicat la frucha de son trabalh.

Patrici Pojada sus l'aranés e l'occitan general

L'aranés e l'occitan general

En 2010 la generalitat de Catalonha publicava quatre estudis sus l'aranés e l'occitan general.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Lei santons de Provença

Sus los santons de provença, un article de la revista del conselh general de las Bocas de Ròse, Accent de Provence, numèro 263, novembre e decembre de 2016.

Antonin Perbòsc : Fuòc nòu (1904)

Antòni Perbòsc

Article d'Antonin Perbòsc publicat pel primièr còp dins la revista Mont-Segur en 1904.