tbs
Novèl bastiment de l'Escòla d'Economia de Tolosa

Pritzker Prize de 2020

Las doas arquitèctas irlandesas Yvonne Farrell e Shelley McNamara an reçauput en març de 2020 lo Pritzker Prize, prèmi internacional d'arquitectura per lor trabalh tolosan : lo novèl bastiment de la Toulouse School of Economics.

Lo bastiment ensemble de bricas ròsas tolosanas e de grandas susfàcias de veire, s'elèva dempuèi qualques meses al còr del quartièr Sant Pèire.

Naut de 24 mètres necessitèt pas mens de 300 000 bricas per sa realizacion. Es estat bastit per la societat Eiffage.

La Toulouse School of Economics o Escòla d'Economia de Tolosa es estada creada en 2007. Compta mai de 2 000 estudiants e estudiantas. Jean Tirole professor aquí, reçaupèt lo Prèmi Nobèl d'economia en 2014.


Entrevista de Ernest Bergez, Sourdure

Dins son magazine dels meses de julhet e d'agost de 2019 la vila de Tolosa publicava una entrevista del musician Ernest Bergez, dich Sourdure, que presentava al mes de julhet son espectacles al Metronum.

Viure 1965 : Revolucion Occitana

La revista Viure fondada en 1964 foguèt pendent un desenat d'ans lo luòc d'expression privilegiat per la critica, las analisas, l'expression d'una pensada occitana liura.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Ives roqueta, escritura, enfança e... lo libre de François Cavanna 'Les Ritals'

Cavanna 'Les Ritals' detalhs

En 1979 dins la revista Aicí e ara Ives Roqueta tornava, alara que veniá de legir lo libre de François Cavanna Les Rital, sus son rapòrt a l'enfança coma escrivan.

Joan-Claudi Sèrras : critica de 'La pluèja rossèla' de Julio Llamazares

La pluèja rossèla, Julio Llamazares

En 2008 sortissiá a cò de IEO Edicions la traduccion occitana del libre de Julio Llamazares La lluvia amarilla.