Amassada Generala de l'IEO-OPM de 2023
Detalh de l'aficha de l'eveniment

Se sebanarà lo dissabte 25 de març de 2023 a Montpelhièr l'Amassada Generala de l'IEO-OPM (Institut d'Estudis Occitans d'Occitània / Pirenèus Mediterranèa ).

Dempuèi tres ans aquesta se fasiá d’un biais desmaterializat. L'eveniment se debanarà ongan a l'Espaci Jacme 1èr d’Aragon, 117 carrièra dels Estats generals.

Son previst per aquela jornada :

  • 10h-12h30 : AG de l’associacion (rapòrt moral, rapòrt d’activitat, rapòrt financièr, afectacion del resultat, còrs electoral, budgèt de 2023, projèctes per 2023, eleccion del CA, questions divèrsas).
  • 14h30-17h : Escambi a l’entorn de la socializacion de la lenga occitana (obèrt a totes e a totas).
  • Acabada conviviala (aperitiu cantat).

Amassada Generala de l'IEO-OPM de 2023


Lei santons de Provença

Sus los santons de provença, un article de la revista del conselh general de las Bocas de Ròse, Accent de Provence, numèro 263, novembre e decembre de 2016.

Los romans de Cristian Chaumont

Los darrièrs romans de Christan Chaumont

Cristian Chaumont publiquèt son primièr libre en 2010 a IEO Edicions, un roman policièr d'un pauc mai de cent paginas que revolucionèt pas las letras occitanas mas qu'aviá alara lo merite de donar a la literatura nòstra un libre dins un genre un pauc delaissat : lo policièr.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Conte : 'Lo meu ostal' de Joan Bodon

Plancat

Lo recuèlh Contes del meu ostal de Joan Bodon sortiguèt en 1951.

Entrevista de Ernest Bergez, Sourdure

Dins son magazine dels meses de julhet e d'agost de 2019 la vila de Tolosa publicava una entrevista del musician Ernest Bergez, dich Sourdure, que presentava al mes de julhet son espectacles al Metronum.