Lo Centre Occitan Ròcaguda (COR) d'Albi comunica :

Lo patrimòni lingüistic de l'occitan comença, per los qu'an un pauc (o completament) perdut son usatge, amb los sovenirs de joinessa, los parents, los pairins e tot lo vesinat de son enfança ; tornar prene contact amb el pòt començar per un partatge de son viscut amb d'autres, convivialament, pel plaser e tanben per tornar trapar los mots e l'usatge de la lenga.

Aquí la tòca del novèl talhièr del Centre Occitan Ròcaguda : Convèrsas e escambis, cada diluns a 16 oras.

Per lo demai, de talhièrs d'activitats al COR, n'i a, coma los provèrbis sus l'auta, per cada jorn de la setmana. Levat que, se « l'auta del diluns, lo dimars n'i a pas pus », a Ròcaguda, bufa tota la setmana !

Los dissabtes tanben son plan sovent ocupats per d'eveniments divèrses, descobèrtas d'autors occitans, estrenas de mòstras, conferéncias : tot aquò se pòt veire dins lo present programa :

[Programa COR 2017-2018]

Centre Cultural Occitan d’Albigés
28 carrièra Rochegude
81000 Albi


Lo pintre Pierre François

Presentacion de Pierre François, pintre originari de Seta, que a son biais participèt a la fin del sègle XX a l'accion occitana en illustrant de cobèrtas de libres.

Sèrgi Viaule : critica de 'Bonjour tristesse'

Françoise Sagan

Dins lo numèro 144 de la revista Infòc de decembre de 1995, pareissiá la critica de Sèrgi Viaule del libre de Françoise Sagan paregut en 1954.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Critica del libre de Georges Labouysse 'Histoire de France, l’imposture'

Siege d'alesia, Vercingetorix Jules Cesar

Dins la revista Lo lugarn numèro 94 Cristian Rapin tornava sul libre de Georges Labouysse Histoire de France, l'imposture.

Conte : 'Lo meu ostal' de Joan Bodon

Plancat

Lo recuèlh Contes del meu ostal de Joan Bodon sortiguèt en 1951.