Florence Brutus, CIRDOC, 2021
Florence Brutus presidentat del conselh d'administracion del CIRDÒC (2021)

Lo 8 de decembre de 2021 al tèrme de la sesilha del conselh d’administracion e en conformitat amb los sieus estatuts, la governança de l’Establiment Public de Cooperacion Culturala (EPCC) CIRDÒC es estada en partida renovelada.

Es desenant Florence Brutus, tanben 7èna vicepresidenta de la Region Occitània que presidarà lo conselh. Succedís a Patric Roux.

Jean-Luc Armand, conselhièr regional de la Region Nòva Aquitània, es estat elegit 1èr vicepresident del conselh d'administracion de l'establiment. Remplaça Charline Claveau que demòra administratritz.

Alberte Frey, 3ena adjuntat de la comuna de Besièrs demòra 2nda vicapersidenta.

Benjamin Assié, conselhièr regional de la Region Occitània sietarà al conselh d'administracion en qualitat d'administrator.

[lo comunicat del CIRDÒC]


Sus la musica occitana anciana

Mondonville per Quentin de La Tour

Un article de Marcel Carrieres escrich en 1972 per la revista Vida Nòva numèro 5.

Pedagogia : 'Enfanças'

En 2012 lo Centre Regional de Documentacion Pedagogica (CRDP) de l'acadèmia de Montpelhièr publicava un document a destinacion dels joves lectors Enfanças.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Sus Joan-Maria Petit (1941-2020)

Joan-Maria Petit

Un article de la Federacion dels Ensenhaire de Lenga e de Cultura d'Òc publicat après l'anóncia de la mòrt de Joan-Maria Petit en agost de 2020.

Cristian Rapin : Louis XIV en Occitània

Louis XIV en costume de sacre, Hyacinthe Rigaud, 1701, detalh

Dins la revista Lo Lugarn numèro 94, Cristian Rapin presentava lo libre d'Hubert Delpont Parade pour une infante.