Coma cada an l'associacion Lo Lector de la Val, associacion que remossa de bibliotècas del Lauragés organiza un concors de nòvas en occitan e en francés.

L'incipit es impausat. Ongan es : « Jamai aviá pas ausit quicòm aital. S’encaminèt cap a l’endreit d’ont veniá la musica. »

Lo tèxt deu far 15 000 caractàris maximum, deu aver un títol e començar per l'incipit propausat.

Lo concórs es devesit en quatre categorias : adultes, jovents licèu, jovents collègi, enfants.

L'edicion 2025 es dubèrta fins al 6 de febrièr de 2024. La deliberacion finala se farà la diluns 5 de mai de 2025 a la mediatèca de Dònavila. Los preses seran donats lo dissabte 24 de mai.

Las entresenhas son aquí.


Sus l'empec de la lenga occitana en sciéncia

tablèu

Un article de Felip Carbona publicat dins la revista Vida Nòstra en 1972, sus l'emplec de la lenga occitana en sciéncia.

Tolosa : Aplec de la sardana

Aplec de la sardana

Dins son magazine del mes de mai de 2019 la vila de Tolosa publicava una entrevista d'Estel Llansana que presentava l’Aplec de la sardana que s'anava debanar dins la vila.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Sèrgi Viaule : critica del libre de Miguel de Unamuno 'Sant Manuel lo bon, martir'

Al cors de l'estiu de 2020, IEO Edicions publiquèt dins la colleccion Flor envèrsa Sant Manuel lo Bon, martir de Miguel de Unamuno.

Ives Roqueta sus Frederic Mistral

Tresor

Un article de Ives Roqueta (junh de 1998). Sorsa : Lo Lugarn numèro 86/87, 2004.