Se debanarà del 6 de març al 5 d'abril de 2024 la Prima de l'IEO12. Los eveniments se faràn a La Barraca, Camboulazet e Moyrasés.

Al programa : contes, concèrt, balèti, descobèrta...

Dimècres 6 de març a La Barraca, Ostal de la comuna, sala Jacques Boubal.

  • 16h00 - Parlòta, conversacion intergeneracionala dubèrta a totas e totes, per parlar de jòcs, d'un còp èra e de d'uèi (de societat, d'internet, d'escòla, de dedins e de defòra).
  • 17h30 - Conferéncia de premsa.
  • 18h00 - Inauguracion de la Prima.

Dijòus 7 de març a la bibliotèca municipala de La Barraca e tota la jornada : presentacion d'albums en occitan per Cristian Andrieu (nivèl CP-CE). Presentacion dels aucèls de per çò nòstre per Cristian Andrieu (nivèl CM). Public escolar de las seccions bilingüas de l'escòla Georges Brassens de La Barraca. A gratis.

Dissabte 9 de març tota la jornada a Camboulazet : estagi de tecnicas vocalas amb Rosalina Cortial.

Dimècres 13 de març a l'Ostal de la comuna, sala Jacques Boubal a 18h00 : descobèrta d’una òbra de Roergue, en preséncia de l’autor, Joan-Loís Cortial : Lo caval de la Viguièira. A gratis.

Dijòus 21 de març al fogal « Les Fontanilles », a La Barraca. 15h00, animacion contes e cançons, amb Paul Bony (CCOR) e Simona Fenayrou (IEO12).

Dimenge 24 de març a la sala del cinèma, Plaça de l’Ostal de la comuna a La Barraca de Fraisse a 17h00 : teatre amb UTSN (Un Teatre Sens Nom). Diablògues de Roland Dubillard.

Divendres 5 d’abril a la sala de las fèstas de Moirasés :

  • 15h00 - Restitucion del trabalh de la Talvera amb las escòlas dins los Itineraris prepausats pel Departament.
  • 20h30 - Balèti animat per La Talvera, danças de Roergue, de Carcin e d'autras regions occitanas. 12 èuros (10 èuros aderents), a gratís pels mens de 16 ans.

Prima occitana 20204

Prima occitana 20204


Conte : 'L'enfant polit' de Joan Bodon

Lo Drac

Lo conte L'enfant polit de Joan Bodon foguèt publicat dins lo recuèlh Contes del Drac en 1975.

Joan Jaurés : educacion populara e lengas (1911)

Joan Jaurés

Lo 15 d'agost de 1911 dins La dépêche du Midi èra publicat un article de Joan Jaurés. Tornava aquí sus la lenga occitana que parlava correntament.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Sèrgi Gairal sus Cantalausa

Cantalausa

Après la mòrt de Cantalausa en 2006 Sèrgi Gairal que lo coneissiá plan publicava dins lo jornal La Setmana un omenatge.

Extrach del 'Lo fiu de l'uòu' de Robèrt Lafont

Dins lo conte Lo fiu de l'uòu publicat en 2001 per Atlantica, Robèrt Lafont s'arrèsta dins sa narracion a Besièrs en 1209 del temps de la crosada e del grand masèl. Extrach.