Visual de la manifestacion d'Albi

Visual de la manifestacion d'Albi per la lenga occitana

Lo 29 de mai de 2021 lo collectiu Pour que vivent nos langues apèla a manifestar. Una manifestacion se tendrà a Albi.

Lo 29 de mai, manifestacion a Albi !

Lo CREO Tolosa (Centre Regional de l’Ensenhament de l’Occitan de l’Acadèmia de Tolosa), l’IEO OPM (Institut d’Estudis Occitans Region Occitània), e lo CCOA (Centre Cultura Occitan de l’Albigés), juntats per la federacion Calandreta e Oc-bi, respondon a l’apèl del collectiu Pour que vivent nos langues e vos convidan a una manifestacion musicala lo dissabte 29 de mai a Albi.

Lo recampament es previst a 14h30 dins lo Pargue Ròcaguda (davant l’Hotel Rochegude, costat pargue), seguit de presas de paraula de las associacions organizatritz, puèi d’un desfilat en musica acompanhat d’artistas de la region dins las carrièras albigesas.

Mot d’òrdre : SOS ensenhament, sosten a la recenta lei relativa a la proteccion e a la promocion de las lengas regionalas e a son aplicacion.

Lo 21 de mai, lo Conselh Constitucional invalidèt dos articles d’aquel lei – concernissent l’ensenhament immersiu e los signes diacritics – considerats coma « anticonstitucionals ». Aquel decision es un atac grèu envèrs los e las qu’òbra cada jorn a l’ensenhament, a la promocion e a la defensa de nòstra lenga e nòstra cultura occitanas, a l’escòla e dins los luòcs d’usatge. Aquela accion es doncas essenciala per portar nòstre sosten a la lei Molac e per mostrar nòstra determinacion per son aplicacion en integralitat.

Alara, portatz vòstras bandièras, aprestatz vòstras pancartas e vòstres melhors eslogans e vestissètz vòstra masqueta la mai polida !

Comptam sus vòstra preséncia lo 29 de mai, per mostrar vòstra sosten, e vòstra estacament a nòstra polida lenga occitana !

Mobilizem-nos per que visca nòstra lenga !


Critica del libre de Glaudi barsòtti : 'La tèrra deis autres'

Illustracion 'La tèrra deis autres'

En 1979 la revista Aicí e ara publicava una critica del libre de Glaudi barsòtti : La tèrra deis autres.

Lei santons de Provença

Sus los santons de provença, un article de la revista del conselh general de las Bocas de Ròse, Accent de Provence, numèro 263, novembre e decembre de 2016.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Robèrt Lafont : a prepaus de la mòrt del general de Gaulle

Glèisa Nòstra Dòna de París lo 12 de novembre de 1970

En 1970 morissiá lo general de Gaulle. Dins lo numèro 22 de la revista Viure, Robèrt Lafont tornava sus l'eveniment.

Montpelhièr : mòstra 'Lynne Cohen. Doble òrb 1970-2012'

Lynne Cohen Corporate Office

Del 27 de junh al 22 de setembre de 2019, lo Pavillon Populaire, espaci d’art fotografic de la Vila de Montpelhièr, aculhissiá la mòstra Lynne Cohen. Doble òrb 1970-2012.