Del 18 al 20 de julhet de 2019 lo CIRDÒC serà present a l'Estivada de Rodés. Al programa : creacion, literatura, patrimòni…

Lo CIRDÒC-Institut occitan de cultura es aüros de vos convidar al rencontre de las autoras e autors, editrises e editors que donan una novèla joinessa a la mai anciana de las literaturas d’Euròpa.

Cada jorn d’aquela novèla edicion, lo programa literari preparat pel CIRDÒC vos propausarà espectacles (18-19-20/07), Aperitius literaris (19 e 20/07) e ongan, session de dedicaças amb los autors dins l’Espaci editors (Sala de las fèstas de Rodés).


Critica del libre de Georges Labouysse 'Histoire de France, l’imposture'

Siege d'alesia, Vercingetorix Jules Cesar

Dins la revista Lo lugarn numèro 94 Cristian Rapin tornava sul libre de Georges Labouysse Histoire de France, l'imposture.

Robèrt Lafont subre l'alienacion (I)

Chorus

Un article de robèrt Lafont subre l'alienacion.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Sus la Cançon de Santa Fe

Letrina Cançon de Santa Fe

Un article de la revista La Cigalo Narbouneso (abril de 1927, pagina 49). Autor : P. Albarel. L'ortografia del tèxt es estada corregida.

Conte : Lo pol e la poma d'aur

Un conte collectat en Roergue per las equipas d'Al Canton, dich per Gilbert Lafage.