Lo Teatre de la Mar, Seta, Occitània
Lo Teatre de la Mar de Seta © Region Occitània

En aquesta debuta d'estiu de 2022 l'executiu de la region Occitània sus son site precisava sas intencions en matèria de politica culturala. Los elegits vòlon al còp estructurar e desvolopar los festivals e los ancorar territorialament. Tornan rapelar que son quasi 150 festivals que son sostenguts per la region per prèp de 4,5 milions d'èuros.

Aqueles festivals tòcan de domènis artistics e culturals variats : dança, musica, teatre, arts graficas... Pòdon animar sus de temps long e donar aital de visibilitat als territòris. Ajudan tanben la creacion occitana.

Carole Delga, presidenta de la Region, precisa : « Occitània es fièra de se poder presentar coma la region als 1001 festivals ! Desplegats tot l'an sus l'ensems del territòri, explorant totes los domènis de le la creacion artistica, testimonian de l'espectaclosa vitalitat culturala de nòstra region e atiran un public sovent mai jove e mai diversificat que los equipaments culturals classics. Los festivals contribuïsson tanben al raionament del territòri al delà de las frontièras regionalas e afichan de retombadas economicas e toristicas consequentas. »


Critica del libre 'L'enfugida' de Joan-Ives Casanòva

'L'enfugida' de Joan-Ives Casanova

Un article de Clamenç Pech dins La Setmana numèro 981.

Florian Vernet : presentacion de la tresena edicion del 'Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne'

Vinha

En 2020 sortissiá a las Premsas Universitària de La Mediteranèa (PULM) la tresena edicion del Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne de Florian Vernet.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Critica del libre de Georges Labouysse 'Histoire de France, l’imposture'

Siege d'alesia, Vercingetorix Jules Cesar

Dins la revista Lo lugarn numèro 94 Cristian Rapin tornava sul libre de Georges Labouysse Histoire de France, l'imposture.

Sèrgi Viaule : critica del libre de Pau Gayraud 'Lo libre del causse'

Lo libre del causse - Pau Gayraud - Vent Terral

En 2016 l'editor Vent Terral tornava editar Lo libre del causse de Pau Gayraud.